’Armste president ter wereld’ weigert pensioen

oud-president weigert staatspensioenoud-president weigert staatspensioenWat? Pensioen weigeren? Dat is toch voor gemoedsbezwaarden en opstandigen? Ja, dat is zo! Maar stiekem vinden we bij VAPD vooral de opstandigen wel een leuk volkje.

Opstandig zijn voor de goede zaak is leuk. Als het vanuit een goed hart komt, weinig tot geen schade aanricht en vooral oprecht is, dan is het in ieder geval prijzenswaardig dat iemand zijn of haar energie aanwendt voor wat hij of zij denkt dat goed is. Ho Chi Minh, Steve Jobs, Mahatma Gandhi, Marinus van der Lubbe. Allemaal deden ze dingen die tegen het volgzame ingingen. En allemaal vinden wij ze cool.

In Uruguay hadden ze president José Mujica. Bleef tijdens zijn president zijn, lekker op z’n boerderijtje wonen, terwijl hij een paleis kon hebben. Diende het volk nog vijf jaar als senator en is nu met pensioen. Maar gaf aan z’n pensioen niet te hoeven krijgen. En boert rustig verder. De Telegraaf was zo vriendelijk dit te melden.

Waarom we dit delen? Omdat we pensioen bijzonder belangrijk vinden voor bijna iedereen. Maar het blijft een inkomensvoorziening voor wie het nodig heeft. En als je het zeker niet nodig hebt, dan mag je het weigeren… En voor wie niet zeker is: we rekenen het graag voor je uit!