VAPD bouwt website voor werkgroep Rundu

Op de Beursvloer – samen voor Nieuwegein kwamen we in contact met de Werkgroep Rundu. Deze werkgroep bestaat uit vrijwilligers die initiatieven vanuit Nieuwegeinse instellingen en bedrijven matcht met soortgelijke initiatieven in Rundu in het kader van de stedenband die Nieuwegein heeft met Rundu in Namibië. Het kwam tot een “match” waarbij is afgesproken dat VAPD voor de Werkgroep Rundu een website zal maken èn dat VAPD / Van Anraad Assurantiën | Pensioenen voor de werkgroepleden gratis beoordeeld of hun verzekeringsportefeuille verbeterd kan worden in prijs of kwaliteit.

De website van de Werkgroep Rundu is inmiddels zo goed als klaar. Behalve nieuws en achtergronden gaat de site ook functioneren als prikbord voor de verschillende projecten van de werkgroep. Voor de werkgroep is deze website een springplank naar een actiever gebruik van internet en sociale media; op advies van Edwin van Anraad, senior pensioenconsultant van ons kantoor, zal voor samenwerking tussen ondernemers in Nieuwegein en Rundu een groep op LinkedIn worden aangemaakt. Om contacten tussen scholieren in deze steden te bevorderen, zal een pagina op Facebook worden gemaakt.

Nieuwegein is fair trade-gemeente. In Rundu is een comité opgericht dat zich gaat bezighouden met het ontwikkelen van fairtrade productie in Rundu voor de export naar Europa. Ook daarvoor wordt een sociaal medium ontwikkeld.

Op donderdag 5 januari 2012 om 14:00 uur zal Edwin de website officieel opleveren aan de Werkgroep Rundu. De “overdracht” zal plaatsvinden op het kantoor van VAPD in aanwezigheid van enkele werkgroepleden en Hanneke Weesie van de Stichting Samen voor Nieuwegein.