VAPD-pensioenspreekuur via Twitter

Tijdens de pensioen3daagse op 6, 7 en 8 oktober zal pensioenadvieskantoor VAPD een pensioenspreekuur via twitter houden. Iedereen met vragen over pensioen kan dan op laagdrempelige wijze zijn of haar vragen stellen aan de gespecialiseerde adviseurs van dit kantoor.

Een twitterspreekuur is niet nieuw; onder andere huisartsen en advocaten gebruiken het medium al om gratis vragen te beantwoorden. Voor de pensioenbranche is het echter een nieuw fenomeen. “Vreemd eigenlijk”, aldus pensioenconsultant Edwin van Anraad van VAPD. “Op pensioengebied hebben veel mensen dezelfde vragen, terwijl het antwoord daarop vaak goed kort is samen te vatten. Twitter is daarvoor een ideaal medium”.

waarom dit spreekuur?

Met dit spreekuur denkt VAPD bij te kunnen dragen aan vergroting van het financiële inzicht van de Nederlanders, zodat consumenten beter in staat zijn financiële beslissingen te nemen. Dit sluit prima aan bij de doelstellingen van de pensioen3daagse. Verder sluit het medium aan bij de ambitie van VAPD om op nuttige en serieuze manier gebruik te maken van de mogelijkheden die Social Media bieden. Als het twitterspreekuur aanslaat, zullen er in de toekomst meer volgen.

Hoe werkt het?

Het spreekuur wordt gehouden op donderdag 6, vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober tussen 10:00 uur en 12:00 uur. Een vraag stellen tijdens het twitterspreekuur is eenvoudig. Alles wat hiervoor nodig is, is een twitter-account en een internetverbinding. Begin het bericht met @VAPD_NL, gevolgd door de vraag, en sluit af met #P3D. Het antwoord zal spoedig volgen; zorg ervoor dat u @VAPD_NL volgt, zodat het direct in uw timeline komt! Als uw vraag persoonlijk van aard is, zullen we u antwoorden via een private message. Ook hiervoor is het belangrijk dat u @VAPD_NL volgt, anders kan het bericht niet worden bezorgd.

pensioen3daagse

De pensioen3daagse wordt georganiseerd door Platform Wijzer in geldzaken, een initiatief van de Rijksoverheid en ruim 45 andere partijen op pensioengebied.

Voor meer informatie over het pensioenspreekuur via twitter kunt u contact opnemen met Edwin van Anraad van VAPD, edwin@vananraad.nl, 030 – 603 20 50 of 06 – 10 400 318.