Verplichte AOV

Arbeidsongeschiktheid - verplichte verzekering komt eraan

Begin april 2023 verstuurde minister Van Gennip (SZW) de kamerbrief ‘Voortgang uitwerking arbeidsmarktpakket’ aan de Tweede Kamer. Hierin is bekend gemaakt dat zzp’ers, ondernemers en meewerkende echtgenoten straks wettelijk verplicht zijn om zich te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. In de kamerbrief maakt de minister ook meer bekend over de maatregelen van de toekomstige wet.  

Verder lezen “Verplichte AOV”

Wees voorbereid op 2023

Onze pensioenadviseur Edwin van Anraad werd geïnterviewd door Utrecht Business over een belangrijk en actueel onderwerp: het nieuwe pensioenstelsel en de gevolgen voor werkgevers. Lees hier het artikel!

Pensioen: eindelijk vrijheid!

Toen CEO Dieter Zetsche van Mercedes-Benz na 49 afscheid nam om van zijn pensioen te gaan genieten, stond BMW klaar met een mooi en hilarisch eerbetoon. Pensioen is leuk…

Goed voornemen: stoppen met roken. Informeer uw verzekeraar!

Een van de meest gehoorde goede voornemens is stoppen met roken. Niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook voor je portemonnee. Zeker als je een overlijdensrisicoverzekering hebt!

De meeste verzekeraars geven een aanzienlijke korting op de premie voor een overlijdensrisicoverzekering, aan mensen die niet roken. Rookte je bij aanvang van de verzekering wel? Geef dan het stoppen zeker even door. Na twee jaar niet roken, kom je doorgaans in aanmerking voor het niet-rokerstarief. Dit kan tot 50% van de premie schelen! Uit onderzoek blijkt dat de meeste klanten van verzekeraars dit niet weten. Daarom even dit bericht!

’Armste president ter wereld’ weigert pensioen

oud-president weigert staatspensioenoud-president weigert staatspensioenWat? Pensioen weigeren? Dat is toch voor gemoedsbezwaarden en opstandigen? Ja, dat is zo! Maar stiekem vinden we bij VAPD vooral de opstandigen wel een leuk volkje.

Opstandig zijn voor de goede zaak is leuk. Als het vanuit een goed hart komt, weinig tot geen schade aanricht en vooral oprecht is, dan is het in ieder geval prijzenswaardig dat iemand zijn of haar energie aanwendt voor wat hij of zij denkt dat goed is. Ho Chi Minh, Steve Jobs, Mahatma Gandhi, Marinus van der Lubbe. Allemaal deden ze dingen die tegen het volgzame ingingen. En allemaal vinden wij ze cool.

In Uruguay hadden ze president José Mujica. Verder lezen “’Armste president ter wereld’ weigert pensioen”